Vijf verbrandingsovens op Remo Helchteren

Houthalen-Helchteren - Op de Remo-stortplaats in Helchteren zijn er plannen voor vijf verbrandingsinstallaties van elk ongeveer 100.000 ton. Zowel klassieke verbranding kan, maar ook vergassing of andere technieken zijn mogelijk. Dat staat in de inspraaknota.

De inspraaknota over ‘Closing the Circle’, ligt vanaf 6 juli een maand ter inzage in de gemeentehuizen van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. Met het project wil Groep Machiels het afval van de stortplaats opgraven, de grondstoffen eruit halen en het restafval “thermisch valoriseren”. Op Remo ligt naar schatting 16,5 miljoen ton afval, zowel huishoudelijk als industrieel. Machiels wil dat met nieuwe technologie recupereren.

Op dit moment loopt in Houthalen-Helchteren ook het openbaar onderzoek over de nieuwe verbrandingsoven van Bionerga. Die is gepland op Centrum-Zuid in Houthalen en moet jaarlijks 290.000 ton afval verwerken. Samen met de 500.000 ton van Remo, ligt er in in Houthalen-Helchteren dus een verbrandingscapaciteit van zomaar eventjes 790.000 ton op tafel.

Guy THUWIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio