Gingeloms meisje (17) gewurgd omwille van relatie met jongen uit lagere kaste

Print
Gingeloms meisje (17) gewurgd omwille van relatie met jongen uit lagere kaste

Gingeloms meisje (17) gewurgd omwille van relatie met jongen uit lagere kaste

Gingelom - In het noorden van India heeft de politie donderdag een Gingelomse man van Indiase origine gearresteerd. Hij wordt verdacht van het doden van zijn zeventienjarige stiefdochter omdat zij wou trouwen met een jongen uit een lagere kaste.

Methab Sing (55) wordt beschuldigd van het wurgen van Amritpal Kaur in Amritsar, gelegen in het noorden van de staat Punjab. Hij probeerde de moord vervolgens te vermommen als zelfmoord.

Volgens een lokale politiefunctionaris werd het meisje - dat in augustus 18 zou worden en pas afgestudeerd was aan het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden - door haar stiefvader gewurgd en opgehangen aan een ventilator aan het plafond. Zo zou het op zelfmoord hebben moeten lijken.

Vervolgens werd het lichaam snel gecremeerd om verdere sporen uit te wissen.

Lagere kaste

Volgens Lakhwinder Sing, de 24-jarige vriend van Amritpal, gaat het om een eremoord. "We zouden in augustus trouwen, maar ze is vermoord omdat ik tot een lagere kaste behoor", vertelt de jongeman uit Schakkebroek (Herk-de-Stad).

"We hebben elkaar een vijftal jaar geleden leren kennen en zagen elkaar in het geheim", gaat hij verder. "Haar ouders hebben er meerdere keren mee gedreigd dat wij zouden worden vermoord als we met elkaar bleven omgaan."

"Gewurgd en vergiftigd"

Maar op 25 juni vertrokken Amritpal en haar ouders dan toch samen naar India. "Zogezegd om de familie in Amritsar te bezoeken en om haar eigendommen te regelen", zegt Lakhwinder.

"Amritpal was er niet gerust in. 'Als je twee dagen niets van me hoort, dan is er iets met me gebeurd', sms'te ze mij op de luchthaven in Zaventem. Twee dagen later kreeg ik een telefoontje van een onbekend nummer. De man aan de lijn zei me dat Amritpal dood was. Gewurgd. Vergiftigd."

Bagageriem

Een Indische tante van het meisje bracht Lakhwinder op de hoogte van de dood van Amritpal. Meteen na de crematie werd de stiefvader gearresteerd en bekende hij dat hij het meisje afgelopen zaterdag heeft gewurgd met een bagageriem.

Lakhwinder zelf heeft ondertussen in België een klacht ingediend tegen de Methab Sing.

Lees er vandaag meer over in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio