Directie Schering-Plough voert forcing in sociaal overleg

De directie van het farmabedrijf MSD Schering-Plough heeft de eerste fase van het overleg na de aankondiging van de intentie om meer dan 200 mensen te ontslaan afgesloten. Volgens de christelijke vakbond gebeurde dat eenzijdig.

jvangeyte

Op 11 maart 2010 kondigde de directie van MSD Schering (Merck) een intentie tot collectief ontslag aan voor 89 vaste werknemers en 142 tijdelijke krachten. Die ingreep paste in de wereldwijde plannen van het concern. Door de fusie van Merck en Schering-Plough moeten overlappingen worden weggesnoeid.

Het bedrijf wil de besparingen bij de zusterbedrijven Schering-Plough Labo en Sentipharm in Heist-op-den-Berg en Boortmeerbeek doorvoeren tegen midden 2011.

Volgens de vakbond heeft de directie echter nog altijd niet de noodzaak tot besparen kunnen aantonen. Intussen werden al 187 vragen gesteld, maar het antwoord was "zeer vaag, politiek en onvoldoende."

"De ganse periode heeft de directie op de rem gestaan. Dat de vakantieperiode er aankomt is geen argument om nu in dringendheid af te ronden", laat Paul Schoeters van de christelijke bond LBC weten.

JVG

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer