Geen Tom Boonen in Tour en BK

Tom Boonen (Quick Step) zal niet aan de start verschijnen van het Belgisch Kampioenschap en de Ronde van Frankrijk. De Belg heeft te veel last van een knieblessure. ""Mijn volgende doel is nu 100 procent fit worden om een goed najaar te rijden", zegt Boonen.

drombouts

In mei kwam Boonen een eerste keer terecht op zijn knie tijdens de Ronde van California. Maar alles leek nog goed te komen, tot hij in de Ronde van Zwitserland op diezelfde knie viel.

Boonen en zijn ploeg Quick Step wilden eerst niet weten van een forfait voor het BK en de Tour, maar nu is het toch gebeurd.

Zo zal Boonen zijn driekleur zondag niet kunnen verdedigen en moet hij een jaar wachten om voor een nieuwe groene trui te kunnen gaan in de Tour.

Na het BK beslist Quick Step wie Tom Boonen zal vervangen voor de Tour. Het gaat wellicht tussen Kevin Hulsmans en Wouter Weylandt.

Grote ontgoocheling

"Ik ben heel ontgoocheld", zegt Boonen. "Na drie dagen rust, heb ik gisteren vijf uur getraind op het BK-parcours in Leuven en ik had de hele tijd pijn aan de knie."

"Ik vind dit heel spijtig voor mezelf, het team, de sponsors en alle fans die me in de Tour wilden zien, vooral dan tijdens de Belgische passage."

"Mijn volgende doel is nu 100 procent fit worden om een goed najaar te rijden", besluit Boonen.

"Verschrikkelijk nieuws"

"Dit is verschrikkelijk nieuws voor ons", reageert Quick Step-manager Patrick Lefevere "De Tour komt door België en Nederland, het team rijdt dus vier dagen dicht bij huis. Zelfs de passage door Arenberg was belangrijk voor ons, gezien Boonens en Quick Steps palmares op de kasseien."

"Maar stoppen is geen optie, het leven gaat verder. Ik ben er zeker van dat de andere jongens in de Tour hun uiterste best zullen doen, ook zonder Tom. Uit negatieve zaken kan je vaak iets positief halen", besluit Lefevre.

Hoste

Ook Leif Hoste past voor het BK. Hij liep vorige week een breuk aan de oogkas op.

Meer over Tom Boonen