thumbnail: null
thumbnail: null

Paraguay schakelt Japan uit na strafschoppen

Paraguay heeft zich dinsdag voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van het WK. De Zuid-Amerikanen haalden het in Pretoria na strafschoppen met 5-3 van Japan. Na verlengingen stond het nog altijd 0-0. De partij werd in goede banen geleid door Frank De Bleeckere.

drombouts


In de twintigste minuut was de eerste kans van de partij voor Paraguay. Lucas raakte echter niet voorbij de Japanse goalie. Een minuut later was Japan dicht bij de openingstreffer, maar een knal van Matsui belandde op de lat.

Na een spektakelarme eerste helft bracht de tweede helft geen beterschap. Beide teams konden zich offensief niet onderscheiden waardoor na 90 minuten de logische 0-0 op het scorebord stond.

In de eerste verlenging vond de ingevallen Valdez doelman Kawashima op zijn weg en aan de overzijde duwde Villar een vrije trap van Honda in hoekschop.

Ook in de tweede verlenging werd niet gescoord, strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen.

In de strafschoppenfase vonden alle Paraguayanen de weg naar het net, bij Japan trapte Komano op de lat. Het werd 5-3 voor Paraguay na strafschoppen.

Paraguay is naast Brazilië, Argentinië en Uruguay het vierde Zuid-Amerikaanse land bij de laatste acht. Zaterdag spelen ze in de kwartfinales tegen de winnaar van de partij tussen Spanje en Portugal.

Aftrap

: Dinsdag 29 juni 16u.

Scheidsrechter: DE BLEECKERE

Stadion: Loftus Versfeld, Pretoria

PARAGUAY: Villar, Morel, Bonet, Da Silva, Alcaraz, Ortigoza (75' Barreto), Vera, Riveros, Santa Cruz (94' Cardozo), Barrios, Benitez (59' Valdez) .

JAPAN: Kawashima, Komano, Nagatomo, Nakazewa, Tanaka, Abe (81' K.Nakamura), Matsui (65'Okazaki), Endo, Hasebe, Okubo (106' Tamada), Honda.

Gele kaarten: Nagatomo, Matsui, Honda, Endo, Riveros.

Rode kaarten:Geen.