Léonard: "Gerecht geeft indruk dat alle bisschoppen verdacht zijn"

Print
Léonard: "Gerecht geeft indruk dat alle bisschoppen verdacht zijn"

Léonard: Gerecht geeft indruk dat alle bisschoppen verdacht zijn

Volgens aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft het gerecht donderdag met de huiszoekingen in Mechelen de indruk gegeven dat elke Belgische bisschop een verdachte is in het onderzoek naar seksueel misbruik binnen de kerk. Dat vertelde de geestelijke op Radio Vaticaan.

Léonard betreurt het dat elke bisschop individueel werd ondervraagd. "In enkele uren tijd heeft men bij het publiek en de media het volledige imago van de Kerk in België aangetast. Het is een trieste gebeurtenis maar ik hoop dat sommige uitwassen ons helpen om deze crisis te boven te komen en aan te tonen dat de Kerk betrouwbaar is en meer geloofwaardig is dan sommige operaties zouden kunnen doen uitschijnen."

Volgens Léonard zal het heel wat tijd vragen vooraleer het imago van de kerk weer is opgepoetst. Hij herhaalde ook nog eens dat het niet de taak is van Justitie om de Da Vinci Code van Dan Brown te herschrijven.

Een klein lichtpuntje voor de Belgische kerk is dat Stefaan van Calster, priester van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, benoemd werd tot erekapelaan van de paus.