thumbnail: null
thumbnail: null

Zwitserland en Honduras moeten inpakken

Zwitserland en Honduras zijn vrijdag uitgeschakeld op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Op de slotspeeldag van groep H speelden beide landen 0-0 gelijk. Europees kampioen Spanje, dat op hetzelfde moment met 2-1 won van Chili, is groepswinnaar en gaat samen met Chili naar de achtste finales.

drombouts


Zwitserland domineerde de eerste helft en kreeg ook de beste kansen. Al na 10 minuten zorgde Inlar met een schot voorlangs voor de eerste waarschuwing. Amper 5 minuten later was Eren Derdiyok nog dichter bij de openingsgoal maar zijn kopbal ging voorlangs.

Ook Twente-spits N'Kufo kreeg tot twee keer toe de kans om de score te openen, maar faalde. Honduras, met Victor Bernardez (Anderlecht) centraal in de verdediging, beperkte zich ondertussen voornamelijk tot verdedigen en kon amper voor dreiging zorgen.

Tweede helft

Na de pauze kwam Honduras beter in de wedstrijd. Het versierde voor het eerst kansen, onder meer via spits Suazo, terwijl ook de Zwitsers jacht bleven maken op een treffer.

Het spel ging goed op en neer en een goal hing in de lucht, maar uiteindelijk zou die niet meer vallen.

Uitgeschakeld

Vooral voor de Zwitserse spelers, die na de verrassende zege tegen Spanje op koers leken voor kwalificatie, kwam de uitschakeling hard aan. Chili vermeed met het gelijkspel een pijnlijke 0 op 9.

Spanje eindigt in groep H als groepswinnaar. Het heeft net als Chili zes punten, maar wel een beter doelsaldo. Zwitserland (4) en Honduras (1) zijn uitgeschakeld.

Aftrap

: Vrijdag 25 juni 20.30u

Scheidsrechter: Baldassi (Arg)

Stadion: Free State, Bloemfontein

ZWITSERLAND: Benaglio, Von Bergen, Lichtsteiner, Ziegler, Grichting, Barnetta, Inler, Huggel (78' Shaqiri), Fernandes (46' Yakin), Derdiyok, Nkufo (69' Frei).

HONDURAS: Valladares, Chavez, Figueroa, Bernardez, Sabillon, Alvarez, Nuñez (67' Martinez), W.Palacios, Thomas, Je.Palacios (78' Welcome), Suazo (87' Turcios).

Gele kaarten: Fernandes, Thomas, Suazo, Chavez, W.Palacios.

Rode kaarten: Geen.