Sven Vanthourenhout start toch in BK

Print
Sven Vanthourenhout start toch in BK

Sven Vanthourenhout start toch in BK

Het gaat de goede richting uit met de zitvlakblessure van Sven Vanthourenhout. De West-Vlaming sukkelde met een cyste en kon daardoor enkele dagen niet fietsen, maar zat vrijdag opnieuw 120 kilometer in het zadel. Na doktersbezoek kreeg hij groen licht om zondag te starten in het BK in Leuven. "Met beperkte ambities uiteraard, na de lichamelijke probleempjes", meldt zijn team Sunweb

"Ik kon maar één keer fietsen deze week, dus kan ik geen grootse prestaties verwachten", zegt Sven Vanthourenhout. "Met het oog op de winter is het toch aangewezen om te starten, al is het maar voor een paar uur."

Klaas Vantornout

Sunweb start zondag dus met zijn drie profrenners: Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout en Kenneth Van Compernolle. "Klaas is de man waarvan we het meest mogen verwachten."

"Ik heb een hele drukke periode achter de rug, dus is het eerst en vooral zaak om fris aan de start te geraken", blikt Klaas Vantornout vooruit. "Met mijn schildklier gaat het opnieuw beter, de verloren kilo's heb ik intussen opnieuw bijgewonnen. In Oostenrijk en Polen voelde ik me erg sterk bergop. Ik kon echt al iets forceren, wat ik in de slotetappes van Oberösterreich en Malopolska ook deed."