thumbnail: null
thumbnail: null

Winst tegen Noord-Korea niet genoeg voor Ivoorkust

Voor Ivoorkust en Noord-Korea zit het WK erop. Ivoorkust won nog wel met 0-3 van de Noord-Koreanen, maar dat volstond niet voor een plaats in de achtste finales. Brazilië en Portugal speelden immers gelijk en eindigen respectievelijk als eerste en tweede in groep G.

drombouts

Y.Touré 0-1 (14)

Romaric 0-2 ('20)

Kalou 0-3 ('81)


De Ivorianen wisten op voorhand dat ze nog weinig kans maakten op de achtste finales. Portugal moest niet alleen verliezen van Brazilië, Ivoorkust moest nog eens met een monsterscore winnen van Noord-Korea.

Ivoorkust ging er volledig voor en kwam al na twintig minuten 0-2 voor met goals van Yaya Touré en Romaric. De Ivorianen misten nog een pak grote kansen waardoor de score niet meer veranderde voor de rust.

Ook de tweede helft werd gedomineerd door Ivoorkust, maar de afwerking bleef ondermaats. Enkel Romaric kon in het laatste kwartier nog scoren. 0-3 was meteen de eindstand.

Ivoorkust eindigt met vier punten op een derde plaats in groep G. Noord-Korea sprokkelde geen enkel punt en wist maar één keer te scoren (tegenover twaalf tegendoelpunten).

Aftrap

: Vrijdag 25 juni 16.00u

Scheidsrechter: Undiano (Spa)

Stadion: Mbombela Stadium, Nelspruit

NOORD-KOREA: M-g Ri, K-c Ri, J-h Cha, J-i Ri, C-j Pak, Y-n Ji, I-g Mun (67' K-c Choe), Y-h An, N-c Pak, Y-j Hong, T-s Jong.

IVOORKUST: Copa, Boka, K.Touré, Zokora, Eboué, Romaric (79' Doumbia), Y.Touré, Tioté, Keita (64' Kalou), Gervinho (64'Aruna), Drogba.

Doelpunten: 14' Y.Touré 0-1, 20' Romaric, 81' Kalou 0-3.

Gele kaarten: Geen.

Rode kaarten: Geen.