Brazilië en Portugal naar achtste finales

Brazilië en Portugal hebben zich geplaatst voor de achtste finales. Het was een harde partij waarin geen doelpunten vielen. Brazilië eindigt als eerste in groep G. Voor Ivoorkust, dat met 3-0 won van Noord-Korea, zit het WK erop.

drombouts


De Brazilianen begonnen aanvalslustig aan de partij. Maar Nilmar trof de paal en Luis Fabiano kopte naast. Portugal leek niet echt voor de winst te gaan, een gelijkspel was immers voldoende voor een plaats in de achtste finales.

Hoewel beide ploegen niet onder de zwaarste druk stonden, werden er veel gele kaarten getrokken: vier voor Portugal en drie voor Brazilië.

In de tweede helft waren de Portugezen gevaarlijker, maar niemand kwam tot scoren.

Door dit gelijkspel is Brazilië groepswinnaar met zeven punten, Portugal eindigt als tweede met vijf punten. Voor Ivoorkust en Noord-Korea zit het toernooi erop.

Lees ook Winst tegen Noord-Korea niet genoeg voor Ivoorkust

Aftrap: Vrijdag 25 juni 16.00u

Scheidsrechter: Archundia (Mex)

Stadion: Moses Mabhida, Durban

PORTUGAL: Eduardo, B.Alves, Carvalho, Pepe (64' Mendes), Coentrão, Costa, Meireles (84' Veloso), Tiago, C.Ronaldo, Duda (54' Simão), Danny.

BRAZILIË: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Juan, Bastos, Felipe Melo (44' Josué), Gilberto Silva, Alves, Nilmar, Baptista (82' Ramires), Luis Fabiano (85' Grafite).

Gele kaarten: Pepe, Coentrão, Tiago, Duda (Portugal); Juan, Felipe Melo, Luis Fabiano (Brazilië)

Rode kaarten: Geen