thumbnail: null
thumbnail: null

Actrice Jet Naessens (94) overleden

Actrice Jet Naessens is vrijdagochtend op 94-jarige leeftijd overleden in Antwerpen. Dat meldt Toon Brouwers, Vlaams auteur, voormalig directeur van Studio Herman Teirlinck en schrijver van Naessens' biografie. Naessens behoorde tussen 1937 en 1978 bij de absolute top van het Vlaamse acteursgilde.

wverhaert

Jet Naessens werd op 4 september 1915 geboren te Brecknock in Zuid-Wales, waar haar ouders naartoe waren gevlucht tijdens WO I. Na de oorlog groeide ze op in Antwerpen. Tijdens de jaren '30 volgde ze een theateropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

In 1937 kreeg ze een vast contract bij het gezelschap van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg in Antwerpen, waar ze bijna heel haar carrière lang zou spelen. Naessens vertolkte uiteenlopende rollen in diverse genres. Zo speelde ze de titelrol in 'Marieken van Nieumeghen' en Eliza Doolitle in 'Pygmalion'.

Van 1959 tot 1975 was ze docente toneelspeelkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze haar kennis doorgaf aan acteurs en actrices als Herbert Flack, Marilou Mermans, Sien Eggers en Simonne Peeters.

In 1978 besloot ze een punt achter haar carrière te zetten, maar tot enkele maanden geleden bleef ze het Antwerpse theaterleven nog van nabij volgen.

Naessens was gehuwd met Jos Gevers, eveneens acteur die ook auteur was van 'Slisse en Cesar'.