Wellense industriezone moeilijker bereikbaar voor zwaar verkeer

Burgemeester Vanschoenwinkel van Wellen is boos, omdat Alken eenzijdig het zware verkeer verboden heeft om de Grootstraat te gebruiken. Hierdoor moeten de truckers die naar het industriegebied Bodem in Wellen willen, een eind omrijden.

redactie

Volgens burgemeester Vanschoenwinkel houdt Alken zich niet aan de afspraken van het eerdere gemaakte kantonale verkeerscirculatieplan. "Dat verkeersplan werd opgesteld in overleg met alle gemeenten van het kanton Borgloon, de politie en de dienst Wegen en Verkeer. Het wordt ook regelmatig geactualiseerd", zegt burgemeester Vanschoenwinkel. Bij de herinrichting van de Grootstraat in Alken, verbiedt Alken nu eenzijdig de doorgang voor het zware verkeer. Hierdoor kan het zware verkeer dat van het industriegebied Bodem en de Limburgse drankencentrale in Wellen komt, niet meer via de Grootstraat naar Hasselt en de E313 rijden..

Ook de Veelstraat in Ulbeek is op de gemeentegrens plotseling verboden voor het zware verkeer. Nochtans geeft deze weg via Alken toegang tot de Expresweg. Volgens schepen Frank Deloffer van Alken is er na de herinrichting van de Grootstraat en het aanleggen van fietspaden, geen plaats meer voor zwaar verkeer. "Dat is levensgevaarlijk en dat staan wij niet meer toe! Daarom houden wij ons aan de vooropgestelde oplossing om het zware verkeer dat uit de Leemkuilstraat komt, via de Meerdegatstraat naar de Expressweg te sturen", zegt de schepen.

PaPa

Foto PaPa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio