Cultuurverenigingen Zonhoven krijgen voor het eerst gemeentelijke subsidie

De Zonhovense culturele verenigingen krijgen dit jaar al een gemeentelijke subsidie. Het is voor het eerst dat de gemeente toelages uitkeert aan een grote waaier van verenigingen - zowel grote als kleine - die bezig zijn met bijvoorbeeld toneel, muziek, of andere vormen van cultuur. "We hebben hiervoor 15.000 euro klaarliggen," zegt schepen Benny Roosen.

Vranckx Filip

"Het is de bedoeling dat de verenigingen in september hun aanvraag kunnen doen, waardoor het geld eind dit jaar kan uitgekeerd worden." Voorlopig komen alleen verenigingen in aanmerking die lid zijn van de cultuurraad." Wie zich aansluit en minstens een jaar lid is, komt later ook in aanmerking.

De grootte van de subsidie die een vereniging krijgt, is afhankelijk van de het soort vereniging en het aantal aangesloten leden. Categorieën van verenigingen die in aanmerking komen, zijn: toneelgezelschappen en dansverenigingen, carnavalverenigingen, verenigingen sociaal en cultureel werk, buurtcomités, natuur- en hobbyverenigingen, geschiedkringen, zangkoren, verenigingen beeldende kunst en fotografie. Een subsidie kan al voor een vereniging met zes leden.

WiVa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio