Veroordeelde drugssmokkelaar: "Zelfs Cleopatra gebruikte cocaïne..."

Een Noord-Limburgse drugssmokkelaar die de Hasseltse rechtbank één jaar geleden tot drie jaar cel had veroordeeld, heeft vrijdag strafvermindering gekregen. Toen hij einde mei in de gevangenis belandde, tekende hij verzet aan tegen het verstekvonnis.

fvranckx

Van de celstraf blijft nu nog twee jaar over, waarvan de helft met voorwaardelijk uitstel. De man krijgt ook een boete van 11.000 euro, ook weer voor de helft met uitstel, en moet het vermogensvoordeel dat hij genoot, 19.500 euro, overmaken aan de schatkist.

Codetaal

De gewezen Neerpeltenaar (33); die nu geen vast adres heeft, was in de loop van 2008 betrokken in een grootschalige smokkel van cannabis, XTC-pillen, vloeibare XTC, speed en cocaïne. Hij bevoorraadde de 'drugssupermarkt' van een Overpeltenaar vanuit Nederland.

De beklaagde beweerde dat hij de afnemer enkel in contact bracht met een Nederlands leverancier en ontkende verder elke betrokkenheid. De drie rechters baseren zich bij hun uitspraak echter op de afgetapte telefoongesprekken, waarin in codetaal leveringen werden afgesproken. Daaruit zou blijken dat de Overpeltenaar voor 78.000 euro drugs afnam van de Neerpeltenaar. Die was dus wel meer dan een contactpersoon.

Tijdens de behandeling van de zaak op verzet vertelde de beklaagde dat hij in Nederland een afkickprogramma heeft gevolgd. Maar hij tilde toch niet zo zwaar aan de feiten, vermits hij zich liet ontvallen dat "zelfs Cleopatra cocaïne gebruikte".

JaNi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio