thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Clijsters-Henin in achtste finales Wimbledon

Kim Clijsters (WTA-8) en Justine Henin (WTA-16) zullen tegen elkaar moeten strijden voor een plaats in de kwartfinales van Wimbledon. Beide dames wonnen hun partij in de derde ronde zonder al te veel moeite.

ikerremans

Henin startte verschroeiend tegen de Russische Nadia Petrova (WTA 14). Ze brak meteen door de opslag van Petrova en stoomde door naar 5-1. Op de opslag van Petrova kreeg de Waalse haar eerste setballen, de derde was de goede: 6-1 na 27 minuten.

In de tweede set bood Petrova meer weerwerk. Bij 1-1 ging ze door de opslag van Henin, maar drie spelletjes later maakte de Belgische de break ongedaan. Petrova klampte nog wel aan maar bij 5-4 op haar eigen opslag moest ze twee matchballen toestaan.

De eerste was meteen de goede voor Henin, die zo na 1 uur en 8 minuten de 6-1, 6-4 eindstand op het bord zette.

Clijsters

Clijsters liet er eerder op de dag ook geen gras over groeien tegen Maria Kirilenko (WTA-28). Bij 1-0 in de eerste set ging ze al door de service van de Russische. Die kon het tempo van Clijsters niet volgen en na 27 minuten haalde de Breese de set binnen met 6-3.

Ook in de tweede set was Clijsters de baas. Kirilenko kon niets anders doen dan achter de feiten aanhollen. Bij 1-1 forceerde Clijsters weer een break. Kirilenko kon nog even terugkomen, maar Clijsters maakte het niet veel later af met 6-3.

12-12

Zo staan Clijsters en Henin maandag (zondag wordt er gerust op Wimbledon) tegenover elkaar in de achtste finales.

De twee Belgische dames speelden sinds 1998 al 24 keer tegen elkaar en de tussenstand is 12-12.

Op Wimbledon speelden ze één duel tegen elkaar. Toen (in 2006) won Henin in twee sets.

Clijsters won wel de laatste twee partijen in 2010, telkens op hard court.

Kwartfinale

De winnares van het Belgische duel neemt het op tegen de Servische Jelena Jankovic (WTA-4) of de Russische Vera Zvonareva (WTA-21). Zvonareva versloeg Yanina Wickmayer in de derde ronde.

Meer over Kim Clijsters