Limburgse werkgevers verwachten dit najaar economische terugslag

In het vierde kwartaal van dit jaar zal de daling van de buitenlandse vraag ervoor zorgen dat de Limburgse economie een terugslag krijgt. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van Voka-Kamer van Koophandel Limburg.

fvranckx

"Het herstel dat we de afgelopen maanden hebben gezien, is bijzonder broos", zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka-(KvK). "Bijzonder zorgbarend is dat de export niet op toeren lijkt te komen. Zolang de buitenlandse vraag niet significant toeneemt, blijven we slabakken."

Positief nieuws is wel dat de bouwsector, en dan vooral de bedrijfsbouw, het stilaan beter doen.

"Maar we zetten ons schrap voor een moeilijk najaar", gaat Leten verder. "Het is vooral belangrijk dat de nieuwe federale ploeg zich bewust is van niet alleen het gat in hun begroting, maar ook van het gat in de portemonnee van onze bedrijven. Alle maatregelen die de concurrentiepositie van onze bedrijven verder ondergraven, kunnen dramatische gevolgen hebben voor de tewerkstelling en het voortbestaan van bedrijven in onze regio. Nieuwe lasten voor het bedrijfsleven aanvaarden wij niet", besluit de bestuurder van Voka-KvK Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio