Ontsnapte gangster opgepakt in Oekraïne

Evo Sagakian (28), één van de gevaarlijkste criminelen die op 19 augustus 2006 samen met 27 misdadigers uit de gevangenis van Dendermonde kon ontsnappen, is gearresteerd in Poltava in Oekraïne.

wverhaert

De voortvluchtige werd na zijn ontsnapping door het Hof van Beroep van Gent op 28 maart 2007 veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in een gewelddadige homejacking die plaatshad in de nacht van 19 juli 2005 in Laarne.

De bewoners en hun 3 minderjarige kinderen werden toen zeer hardhandig aangepakt en onder schot gehouden door Sagakian en 3 andere kompanen.

Evo Sagakian dient in Oekraïne nog voor de rechtbank te verschijnen voor een homejacking in de streek van Poltava. De professionele homejacker riskeert ook daar een zware gevangenisstraf. Pas daarna zal hij aan België worden uitgeleverd om hier zijn 10 jaar uit te zitten.

Sagakian werd reeds op 24 december 2009 gearresteerd, na opsporingen door het FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie. De arrestatie werd pas vandaag bekend gemaakt, omdat nu alle uitleveringsformaliteiten met Oekraïne zijn nagekomen, meldt de federale politie.

"Daarmee is voor het FAST het dossier van de ontsnapping in Dendermonde in grote mate afgesloten", luidt het. Twee Georgiërs blijven nog op te sporen.

Meer over Dendermonde