Yasmine in stilte herdacht

Exact een jaar geleden stapte Hilde Rens, beter bekend als Yasmine, uit het leven. Een schokgolf ging door Vlaanderen, maar een jaar later -op de dag van haar overlijden- blijft het relatief stil.

ikerremans

Op vraag van de nabestaanden kiest iedereen voor soberheid. De werkgroep Verder vroeg de media in een mail om discretie: "De nabestaanden hebben de wens geuit om in alle rust en sereniteit te kunnen stilstaan bij het overlijden. Zij vragen ook hun privacy te respecteren."

Sober

Eén, de zender waar Yasmine zo lang voor gewerkt heeft, besteedt alleen in 'De rode loper' aandacht aan haar overlijdensdag. ”Binnen de normale zendtijd brengen we een iets langer item waarin Geena Lisa, Miguel Wiels, Eric Melaerts en Meredith vertellen hoe het voor hen een jaar later aanvoelt”, vertelt woordvoerder Bjorn Verdoodt.

Eén koos bewust voor de sobere aanpak. ”We hopen zo tegemoet te komen aan de wens van de familie, en aan de gevoelens op de werkvloer. Morgen wordt voor ons geen gemakkelijke dag, Hilde heeft hier zo lang gewerkt. Ze komt nog heel vaak ter sprake.”

Duvel

Ook de fanclub heeft niets speciaals op de agenda staan. ”We herdenken elk op onze eigen manier”, aldus een fan. ”Wel doen de meesten mee aan de Duveltjesdag: we drinken vandaag een goeie Duvel op ons Yaske.” Sara Vranken lanceerde vorige week via Facebook de oproep om op de sterfdag van Yasmine een Duvel te drinken. Ondertussen heeft de groep al zo’n 940 leden.

Lees hier: Fans Yasmine herdenken overlijden met Duveltjesdag