Fans herdenken dood Michael Jackson

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Michael Jackson stierf. Over de hele wereld zullen fans hem herdenken.

fvangarderen

In de Verenigde Staten zullen artiesten, waaronder Christina Aguilera, Marc Anthony, LL Cool J en James Morrison, Jacksons nummer 'Man in the mirror' brengen.

Ook zijn heel wat fans van plan om het graf van de 'King of Pop' op Forest Lawn in Los Angeles te bezoeken. Het is echter niet zeker of dat ze ook daadwerkelijk tot bij het graf zullen geraken. Geruchten doen de ronde dat het gebied verboden terrein zal zijn.

'This is it'

Michael Jackson kreeg op 25 juni 2009 een hartstilstand. De man werd onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht maar overleed ter plekke.

De man stond op het punt om in Londen de aftrap van zijn 'This is it'-tournee te geven. Sommige fans en Jacksons vader blijven geloven dat de stress voor deze reeks van 50 optredens hem te veel werd.

Uit het autopsierapport blijkt echter dat de zanger overleden is aan een overdosis propofol. Dit narcosemiddel werd toegediend door zijn persoonlijke arts Conrad Murray. De man is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak die moet uitmaken of hij verantwoordelijk is voor Jacksons dood.

Michael Jackson liet 3 kinderen achter: Prince, Paris en Blanket. Zijn moeder Katherine kreeg de voogdij over hen.