Blijft Mbark Boussoufa of niet?

Mbark Boussoufa heeft nog altijd niet beslist of hij ook nog volgend seizoen voor Anderlecht zal uitkomen.

kscherpenberg

De Nederlandse Marokkaan was de uitblinker van de kampioenenploeg van paars-wit. Toch zou Anderlecht nog maar één bod ontvangen hebben voor de kleine balgoochelaar. Het ging om zes miljoen euro. Anderlecht zou minstens tien miljoen euro willen vangen.

"Die prijs bepaal ik niet zelf, maar alle partijen moeten er beter van worden, dat is logisch. Anderlecht wil toch maar meewerken aan een transfer", klinkt het.

Boussoufa is nu 25 jaar oud. Volgens coach Ariël Jacobs is dat het ideale moment om de volgende stap te nemen. "Nu of nooit", klinkt het bijna. "Die mening deel ik niet, mijn carrière is nog lang", aldus Boussoufa.

Liefst zou de Profvoetballer van het Jaar naar Spanje trekken. Ook Duitsland of Engeland komen in aanmerking. "De Champions League spelen vind ik niet zo belangrijk, in sommige landen speel je elke week een topmatch. Ik boer graag financieel goed, maar ga wel niet voor het geld naar de Emiraten of ergens tegen de degradatie spelen", zegt Boussoufa.

Anderlecht zwaait echter ook met een verbeterd contract waardoor de middenvelder 1,6 miljoen euro per jaar kan verdienen.