Het weerbericht voor Limburg

Update vrijdag 25 juni 9u

Voormiddag is het zonnig en de temperatuur loopt al snel op richting 25°C. Vanaf de middag ontstaan er stilaan meer en meer stapelwolken waardoor de verdere opwarming wat getemperd wordt.

rweytjens_fr

Uiteindelijk halen we toch nog een zeer warme 27 tot 28°C. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog maar en lokale bui in de late namiddag valt niet helemaal uit te sluiten. Er waait een zwak briesje uit het noorden.

Zaterdag draait de wind naar het oosten en van daaruit wordt weer drogere lucht aangevoerd waardoor zich minder stapelwolken kunnen vormen. Veel ruimte voor de zon dus en de maxima komen gemiddeld rond 28°C uit.

Zondag kan het op vele plaatsen 30°C worden en zeker in de Kempen kan dat gerust nog wat meer zijn. Het wordt opnieuw een zonnige en droge dag met een zwak briesje uit oostelijke richting.

Maandag blijft het erg warm met maxima tussen 29 en 31°C. De luchtvochtigheid zal wel toenemen waardoor het zwoel zal aanvoelen en namiddag is er verspreid kans op enkele onweersbuien.

Dinsdag zouden de buien net ten oosten van Limburg blijven waardoor het een meestal zonnige zomerdag wordt met maxima die nog steeds kunnen oplopen tot 30°C. Er zal daarbij een zwakke wind uit het westen waaien.

Dit zeer warme zomerweer houden we ook de rest van de week vast. De weermodellen sturen zelfs aan op nog wat hogere temperaturen op donderdag en zeker vrijdag met dus maxima dus oplopend tot boven 30°C in Limburg. Het blijft droog.

Ruben Weytjens

Niet te missen