Het weerbericht voor Limburg

Update vrijdag 25 juni 8u30

Voormiddag is het zonnig en de temperatuur loopt al snel op richting 25°C. Vanaf de middag ontstaan er stilaan meer en meer stapelwolken waardoor de verdere opwarming wat getemperd wordt.

rweytjens_fr

Uiteindelijk halen we toch nog een zeer warme 27 tot 28°C. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog maar en lokale bui in de late namiddag valt niet helemaal uit te sluiten. Er waait een zwak briesje uit het noorden.

Zaterdag draait de wind naar het oosten en van daaruit wordt weer drogere lucht aangevoerd waardoor zich minder stapelwolken kunnen vormen. Veel ruimte voor de zon dus en de maxima komen gemiddeld rond 28°C uit.

Zondag kan het op vele plaatsen 30°C worden en zeker in de Kempen kan dat gerust nog wat meer zijn. Het wordt opnieuw een zonnige en droge dag met een zwak briesje uit oostelijke richting.

Maandag blijft het erg warm met maxima tussen 28 en 30°C. De luchtvochtigheid zal wel toenemen waardoor het zwoel zal aanvoelen en namiddag is er verspreid kans op enkele onweersbuien. Voor de natuur en landbouw in Limburg zouden zo'n buien een geschenk uit de hemel zijn.

De dagen nadien blijft het warm zomerweer met maxima rond 27°C. Neerslag van betekenis zit er volgens de huidige ontwikkelingen niet meteen meer in.

Ruben Weytjens

Niet te missen