Toerisme Lanaken opent kantoor in Oud-Rekem

Op zaterdag 3 juli opent Toerisme Lanaken een nieuw infokantoor in het hartje van het Mooiste Dorp van Vlaanderen: Oud-Rekem. Het nieuwe kantoor vindt zijn onderdak in het voormalige gemeentehuis.

Het initiatief is een rechtstreeks gevolg van de spectaculaire stijging van het bezoekersaantal in Oud-Rekem. Vooral na de verkiezing tot Mooiste Dorp van Vlaanderen in 2008 werd het dorp populair.

Schepen van toerisme Mark Curvers: “Om de toeristen op een professionele manier te informeren, bleek de inrichting van een infokantoor in Oud-Rekem zelf een absolute noodzaak. Met de opening komen we trouwens ook tegemoet aan de nieuwe visie inzake onthaal van Toerisme Vlaanderen. Die visie wil dat het onthaal aanwezig is waar de toeristen komen.”

Rondleiding

Het nieuwe infokantoor is vanaf 3 juli elke dag open van 10 tot 16 uur. Dat is het geval tot eind oktober, dan sluit het kantoor. Dankzij het nieuwe kantoor kan men Oud-Rekem ook op individuele basis bezoeken tijdens een wandeling met een gids.

Elke zondag vertrekt die geleide wandeling om 14 uur en om 15.30 uur aan het infokantoor, Kanaalstraat 11. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en kost 2 euro p.p. Reserveren is niet noodzakelijk, maar kan altijd op het nummer 089/11.61.16.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio