67 bands palmen stad in

Genk maakt zich op voor zo’n 100.000 muziekliefhebbers die dit weekend naar het centrum zullen afzakken voor de 8ste editie van de muziekdriedaagse Genk on Stage. In totaal zullen 67 muziekbands op vijf podia te zien zijn, naast een resem van optredens in cafés.

Genk on Stage is een van de grootste muziekfestivals in onze provincie. En dat vergt veel voorbereiding. “Vorig jaar na afloop zijn we meteen gestart met de organisatie van deze editie”, zegt Sonja Schrijvers, de communicatieverantwoordelijke van het festival.

Vijf podia en dj-straat

In totaal zijn er vijf podia, verdeeld over het centrum. Het hoofdpodium met de headliners staat op het Stadsplein. Het mainstreampodium van Radio 2 vind je op de Fruitmarkt. In de Winterslagstraat komt het Rock Tributepodium en in de Stationstraat een dj-street. Voor jongeren is er Factor J met een podium op het Cosmogolemplein.

Gratis festival

Opmerkelijk is dat heel het festival gratis is. Zelfs op drie parkeerterreinen aan de rand van het centrum hoeft u geen geld boven te halen: aan de Jaarbeurslaan bij de Limburghal, aan de Europalaan naast het Molenvijverpark en aan de Rozenkranslaan langs de kerk van Termien.

Mensen met een handicap kunnen met een officiële kaart gebruik maken van de ondergrondse parking van het stadhuis. Op alle overige parkings in het centrum moet wel betaald worden. De fiets kan je kwijt aan de Kattenbergstraat.

Camera’s in centrum

Om de veiligheid te garanderen zijn er verschillende camera’s in het centrum gehangen. De beelden worden allemaal in de gaten gehouden in een commandopost van de politie. Ook zullen bewakingsfirma’s instaan voor het nachtelijk toezicht van het terrein. Het is ook omwille van de veiligheid dat er geen rockconcert wordt georganiseerd in de Stationsstraat maar een dj-street.

Factor J verhuist

Dit jaar staat het podium van Factor J - van de jeugddienst - niet meer op het plein aan de Sint Martinuskerk, maar op het Cosmogolemplein (ook wel bekend als Evenementenplein). Aanvankelijk waren de organisatoren daar niet zo gelukkig mee. Zeker omdat de afstand tussen het centrum en het plein wat groot is.

“Om die te overbruggen, gaan we tussen het Stadsplein en het Cosmogolemplein een Food-and-Fair Street uitbouwen: zeg maar een festivalmarkt met allerlei standjes met bijvoorbeeld collectorsitems en eetkraampjes.”

Factor J krijgt dit jaar ook een tweede podium en kan rekenen op een hele reeks sponsoractiviteiten. De verhuis heeft Factor J te danken aan het eigen succes. Het plein voor de kerk is door het toenemend aantal muziekliefhebbers inmiddels veel te klein geworden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio