thumbnail: null
thumbnail: null

Zo sla je zelf niet aan het roddelen

Het is zo verleidelijk. Een vriendin vertelt een geheimpje over een kennis en voor je het weet liggen jullie uren te roddelen over deze persoon. Achteraf voel je je vaak slecht over hetgeen je eruit hebt geflapt. Hoogdringend tijd dus om je mond te vergrendelen en het roddelen uit je leven te bannen.

mgeysmans

Hoor je iemand roddelen en voel je een drang om mee te doen? Vraag jezelf dan eerst even af waarom je roddelt. Voel je je onzeker over jezelf, heb je problemen met de persoon in kwestie. Bedenk jezelf dat het helend kan werken, wanneer je deze problemen aanpakt in plaats van ze van je af te kletsen.

Wanneer je roddelt zorgt dat voor een band, maar van een echte vriendschap is eigenlijk geen sprake. Bedenk jezelf dus of je wel zo graag mee wilt doen in dit verhaal, of dat je je tijd liever steekt in het vinden van echte vriendschappen.

Wanneer je toch in een roddelgesprek wordt betrokken zijn er 2 manieren om je ervan af te maken. Je kan het roddelen met de nodige humor aanpakken en grapjes maken over de roddelaars in kwestie. Dit zal hen al snel afschrikken. Of je negeert de roddels en laat ze van je afglijden. Dat komt erg onnatuurlijk over in het begin, maar na een tijdje zal je zien dat je immuun bent voor al dat gekonkelfoes.

Niet te missen