thumbnail: null
thumbnail: null

Geef het kokkerellen een gewaagde toets

We proberen allemaal nieuwe dingen uit in de keuken, maar vaak mislukken ze schromelijk. Wij zetten enkele gewaagde combinaties op een rijtje, die volgens Foodpairing-koks overheerlijk smaken.

Foodpairing is al enkele jaren bekend, maar wint stilaan aan populariteit bij huismoeders.

mgeysmans

Koks die aan Foodpairing doen, ontleden ieder voedingsmiddel tot op celniveau en zorgen zo voor nieuwe, gedurfde combinaties. Wij trokken onze stoute schoenen aan en zetten de nieuwste, meest vooruitstrevende combinaties voor jullie op een rijtje.

Aardbeien zijn perfect combineerbaar met gruyèrekaas, gember, mosselen, oesters, paprikasaus en gebakken spek. Wil je eerder de frisse toets van limoen proeven dan kan je je heil zoeken in combinaties als limoen-mozzarella, limoen-gepekelde komkommer, limoen-paprika en limoen-wortel.

Kokosnoot smaakt heerlijk met asperges, bloemkool, blauwe kaas, mosterd, soja saus en rundvlees. Melkliefhebbers zitten dan weer goed wanneer ze het witte goedje combineren met balsamicoazijn, mosselen, geroosterd lam of tomaten. Terwijl radijsliefhebbers smullen van combinaties met banaan, appelen, zwarte thee en witte chocolade.

Niet te missen