Moeder vergiftigt gehandicapte zoon

In een woning in Bonheiden is zondag een drama aan het licht gekomen. Een 44-jarige gehandicapte en zieke man is er dood aangetroffen door zijn stiefvader. Ook de moeder van de omgebrachte man, een 68-jarige vrouw, werd in het huis aangetroffen.

ssimons

Voor de zoon kon geen hulp meer baten. De artsen konden alleen maar de dood vaststellen. De vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht en zou in een coma verkeren.

Alles wijst erop dat de man en zijn moeder medicijnen hebben ingenomen. In de loop van maandag vindt er een autopsie plaats. Die zal de juiste doodsoorzaak moeten aantonen.

Brief

In de woning troffen speurders een afscheidsbrief aan. Daarin stond te lezen dat de vrouw het niet meer kon aanzien hoe haar gehandicapte en zieke zoon door het leven moest en besloot om er een einde aan te maken.

Het parket, onderzoeksrechter, labo en wetsdokter stapten zondagmiddag af in de woning voor een onderzoek. De vrouw wordt beticht van vergiftiging.

Bert Provoost

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Meer over Bonheiden