'Boardwalk Empire': Martin Scorsese en HBO slaan handen in elkaar

De Amerikaanse televisiezender HBO heeft afgelopen vrijdag een trailer vrijgegeven van de nieuwe prestigieuze gangsterserie 'Boardwalk Empire'.

aillegems

De reeks werd in het leven geroepen door niemand minder dan Terence Winter (schrijver van "The Sopranos") en Martin Scorsese (regisseur van onder anderen "Taxi Driver", "Gangs of New York", "The Departed" en "Shutter Island"). De misdaadserie is deels geïnspireerd op het non-fictieboek "Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City" van Nelson Johnson.

De trailer focust op de gangsterpraktijken van Steve Buscemi als Enoch "Nucky" Thompson, politiek bemiddelaar in Atlantic City - New Jersey - maar tevens ook een corrupte alcoholdealer.

De serie situeert zich aan de vooravond van de drooglegging anno jaren '20. De handel in alcohol en likeur was in de Verenigde Staten bij wet verboden. Maar dat is buiten Atlantic City en zijn 'goons' gerekend. Buiten luxeoord en grote concurrent van Broadway is het ook dé plek waar misdaad en wetteloosheid welig tieren. Samen met zijn broer Elias (Shea Whigham) en de Sheriff van Atlantic City bouwt Nucky Thompson een illegaal emperium uit. Daarvoor moet hij in zee gaan met gangsters als Al Capone (Stephen Graham).

De serie zal in de nabije toekomst haar opwachting maken op de Amerikaanse kwaliteitszender. Na het prijsgeven van deze uitstekende trailer lijken de verwachtingen alvast hooggespannen.

Andreas Ilegems

Bekijk hier de trailer