Zandsculptuurfestival breekt wereldrecord

Het Zandsculpturenfestival in Blankenberge is dit jaar aan z’n langste beeldenparcour toe. Na het Europees hoogterecord in Zeebrugge doet het festival nu een gooi naar het wereldrecord. De meting werd gedaan: 841,8 meter was genoeg om het langste zandsculpturenfestival ter wereld te zijn, goed voor een wandeling van ruim 2 uur.

wverhaert

In Blankenberge kan je de komende maanden weer zandsculpturen gaan bewonderen. Door de grote hoeveelheid beelden en artiesten is het festival een maand vroeger gestart. Al vanaf 28 mei kan je het nieuwe thema ‘Reis om de Wereld’ ontdekken. Het festival loopt nog tot en met 31 augustus.

"Deze editie belooft één van de mooiste van de voorbije jaren te worden", aldus Alexander Deman, de organisator van het festival. "Het is een echte wereldreis, nooit eerder kwamen zoveel artiesten naar Blankenberge. Door dit wereldrecord zijn we meteen het grootste zandmuseum ter wereld."

In totaal zijn 171 taferelen gesculpteerd. Achtereenvolgens 73 Europese, 43 Aziatische, 19 Afrikaanse, 17 Noord-Amerikaanse, 10 Zuid-Amerikaanse en 9 in Oceanië. Ruim 40 landen verspreid over 6 continenten staan op het programma.

Aangeboden door onze partners