Huub Broers (CD&V): "Ik steun N-VA"

Print

Huub Broers (CD&V): Ik steun N-VA

Tijdens het verkiezingscongres van N-VA zondag in de Capitool in Gent werd een opvallende brief van Huub Broers, de CD&V-burgemeester van Voeren, geprojecteerd. Daarin spreekt hij zijn steun uit voor de partij van Bart De Wever en geeft hij aan dat zijn familie van plan is voor de Vlaams-nationalisten te stemmen. "Momenteel vinden wij onze ideologie immers niet meer terug in het programma van de CD&V" , reageert Broers.

De Wever én het publiek vegen met Marianne de vloer aan

Broers was iemand die het kartel met N-VA een warm hart toedroeg. "Eindelijk konden wij als CD&V'ers stemmen voor mensen die veel voor Voeren hadden gedaan", zegt hij. "Het was dan ook een erg spijtige zaak dat het tot een breuk kwam."

"Ik ben sindsdien toch trouw gebleven aan de CD&V, maar ik zie dat mijn partij op institutioneel vlak, en dat in tegenstelling tot N-VA, momenteel niets doet voor de inwoners van Voeren of voor de mensen elders in Vlaanderen. Dat doet pijn."Signaal

"Daarom vind ik dat we een duidelijk signaal moeten geven", gaat hij verder. "Ik ben met hart en ziel verbonden met het programma van N-VA, dat trouwens ook gevolgd wordt door het Vlaams Parlement. Ik heb dan ook lang samengewerkt met Luc Van den Brande en zijn ideologie leunt erg nauw aan bij die van Bart De Wever."

"Ik wil niet meer tot een partij behoren die niets doet voor Voeren. Zo denkt de rest van mijn familie er ook over en dus zullen wij in grote getale voor N-VA stemmen", aldus Broers. "Maar we hebben nog steeds veel respect voor Jo Vandeurzen als persoon. Hij zal mij waarschijnlijk proberen te overtuigen om de CD&V alsnog trouw te blijven."

Toch wil de burgemeester niet spreken over een overstap naar de partij van De Wever. "Als ik dat zou doen, dan had ik het voor de verkiezingscampagne gedaan. Nu wil ik voornamelijk een krachtig signaal geven aan de mensen die een bikkelharde strijd hebben gevoerd voor Voeren."

Lees ook: Lees de brief hier..