Groen!-voorzitter Van Besien haalt uit naar Open Vld en N-VA

Groen!-voorzitter Wouter Van Besien heeft op de nationale verkiezingsmeeting van zijn partij in Gent zwaar uitgehaald naar N-VA en Open Vld. Hij noemde die partijen als het ware asociaal.

kscherpenberg

Groen! wil, als het na 13 juni toetreedt tot de federale regering, een dialoog in gang zetten die de Belgische ruzie stopt. Bovendien pleit de partij voor een rechtvaardig begrotingsplan en wil het de sociale zekerheid beschermen. Slimme investeringen moeten leiden tot meer duurzame jobs.

Vlaamse coalitie

Van Besien vertelde bovendien dat het tijd is voor een integere politiek, zeker na de jarenlange politieke spelletjes die we de laatste tijd voorgeschoteld kregen. De voorzitter van de Vlaamse groenen haalde in bijzijn van Ecolo-voorzitter Javaux ook uit naar Open Vld en N-VA. Hun plannen zouden asociaal zijn. Die van Groen!, dat voor de aanpak van de armoede is en de lasten eerlijk wil verdelen, dan weer rechtvaardig, duurzaam en billijk.

Van Besien uitte echter zijn vrees dat de huidige Vlaamse coalitie op federaal vlak zal verdergezet worden. Hij waarschuwt CD&V en sp.a echter om opnieuw in zee te gaan met De Wever en co. "N-VA staat voor het splitsen van de sociale zekerheid, voor hard en kil besparen, voor communautaire oorlog".

Lees ook: Di Rupo: "Wat de liberalen nu doen is nooit vertoond" Lees ook: Reynders: "Stem niet voor CD&V" Lees ook: Vandenbroucke: "Milquet heeft niets gedaan voor werk"

Meer over verkiezingen 2010