Bisdom herschikt opleiding en vorming

Print
Hasselt - Vanaf volgend academiejaar pakt het bisdom Hasselt uit met een nieuw opleidings- en vormingsmodel.

Wat tot nu toe apart wordt aangeboden – de opleiding diaken en parochie-assistent (e), de vorming voor vrije studenten, en de opleiding tot godsdienstleerkracht aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen – zal gebundeld aangeboden worden. De vorming voor pastorale werk(st)er in de zorg zal daar meteen op aansluiten.

Dat kondigt Jaak Janssen, vicaris voor onderwijs en vorming, aan in het juninummer van Samen, het maandblad van het bisdom. “Het samenbrengen van de vijf opleidingen en vormingen biedt allerlei voordelen. Tweederde van de vorming is gemeenschappelijk. Het resterende derde blijft voor iedere opleiding en vorming uniek.”

Eén van de voordelen is het samenbrengen van een meer divers publiek. “Waar de opleiding godsdienstleraar vaak een jong publiek aantrekt, zal de ontmoeting met andere opleidingen en vormingen een gevarieerder publiek samenbrengen. Velen zullen kunnen leren van elkaar. Dat samenbrengen brengt ook een veelheid van geloof en gelovigen samen”, aldus vicaris Janssen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio