Celebs

Inge Moerenhout bergt kinderwens voorgoed op

Print
Inge Moerenhout bergt kinderwens voorgoed op

Inge Moerenhout bergt kinderwens voorgoed op

Presentatrice Inge Moerenhout (42) heeft haar hoop op een kind opgegeven. Moerenhout en haar man Patrick probeerden al enkele jaren tevergeefs zwanger te raken, het koppel stapte zelfs over op IVF, zonder resultaat.

"Voor alle duidelijkheid: ik kan kinderen krijgen. Alleen blijken mijn eileiders zo nauw dat vlot zwanger raken geen evidentie is. Dat het eerder afhangt van… tja, noem het een Lucky shot. Zelf konden we daar redelijk snel vrede mee nemen, het was onze omgeving die erover liep te panikeren", vertelt Moerenhout in Dag Allemaal.

Spuitjes

"Ik heb daarom twee keer een in-vitrobehandeling ondergaan, omdat ik mezelf niks wilde verwijten. Maar zo'n behandeling beheerst je leven. Allereerst zijn er de onderzoeken, dan volgt er een kleine ingreep, dan een reeks hormoneninjecties volgens een heel nauwgezet tijdschema. Om alles zo vlot mogelijk te laten doen leerde Patrick de spuitjes zelf zetten. We hebben echt alles gedaan wat moest en mogelijk was. Soms onderbrak Patrick zijn meeting om me mijn spuitje te kunnen geven", aldus Moerenhout.

De IVF-behandeling leek te werken. Moerenhout werd al van de eerste keer zwanger, maar verloor enkele dagen later het kleintje al. "De pijn sneed diep. Heel even zakte ik weg in een depressie. Het leek zo'n verloren energie. Juist daarom besloot ik na 2 behandelingen te stoppen."

"Ik ben gelukkig met Patrick en hij met mij. Want wat is liefde? Voor sommigen is het glas halfvol. Het onze is voor 90% vol. Die 10% missen we nog, maar zeggen dat ik daardoor ongelukkig ben, zou getuigen van ondankbaarheid. Ik ben een meer dan tevreden vrouw. Zelfs zonder kinderen", besluit Moerenhout.

Niet te missen