Vrouwen kunnen echt geen geheim bewaren

Vrouwen verklappen een geheim gemiddeld na 47 uur en 15 minuten. De meeste vrouwen voelen zich dan schuldig over hun geheim of krijgen dan een onweerstaanbare drang om hun geheim met hun man, partner, beste vriendin of mama te delen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 3.000 vrouwen tussen 18 en 65 jaar.

mgeysmans

30% van de vrouwen voelt een onweerstaanbaar verlangen om roddels door te vertellen. 50% vertelt de roddel door omdat ze ermee in hun maag zitten. Tweederde van de vrouwen voelt zich schuldig na het verklappen van een roddel, maar 83% zou zichzelf nog als betrouwbaar omschrijven.

Geliefkoosde gesprekpartners om de roddels mee te delen zijn de partner, de beste vriendin of de mama. De meeste roddels gaan over persoonlijke problemen, de werkelijke kostprijs van een item of liefdesaffaires.

"Het is officieel: vrouwen kunnen geen geheim bewaren. Na 48 uur moeten ze het vertellen. We wilden graag weten hoeveel geheimen mensen doorvertellen. Maar we waren erg verrast hoe snel ze worden doorverteld aan vertrouwelingen. Iedereen die iemand ooit eens een geheim heeft verteld zou zich echt zorgen moeten maken. Wie weet waar dat geheim al zit?", aldus hoofdonderzoeker Michael Cox.

Niet te missen