Vrouwen weten weinig over eigen zwangerschap

Vrouwen denken dan wel op de hoogte te zijn van de meeste zwangerschapskwaaltjes, eigenlijk hebben ze het vaak bij het verkeerde eind. Dat blijkt uit een rondvraag van Tommy's en Johnson's Baby bij 1.200 Britse vrouwen.

mgeysmans

Pikant eten bevordert de bevalling, een buikje vooraan wijst op een jongen en koffie is schadelijk voor de huid van de baby. Het zijn maar enkele van de wijdverspreide 'waarheden' waar zwangere vrouwen aan vasthouden. Uit onderzoek blijken al deze keukenweetjes echter niet waar te zijn.

Erger nog: vrouwen denken de gevaren voor hun kind te kennen, maar vergeten de echte bedreigingen. Zo weet ruim zes op de tien vrouwen niet dat ze zachte kazen tijdens de zwangerschap best vermijden, en de helft van de toekomstige moeders ziet er geen probleem in om vette vis te eten, terwijl die eigenlijk een erg hoog, schadelijk, kwikgehalte bevat.

Sporten

40% denkt bovendien dat beginnen sporten tijdens de zwangerschap not done is, maar dat kortere oefeningen waarbij je door de knieën moet buigen best wel kunnen. In de realiteit is het echter net omgekeerd: oefeningen waarbij je moet buigen vermijd je best, terwijl langzaamaan sporten net wordt aangeraden.

Niet te missen