Werkdilemma's opgelost

In tijden van economische crisis denk je al snel: ik mag blij zijn dat ik nog een job heb. Toch blijven bepaalde vragen in je hoofd rondspoken. Moet ik bij mijn vaste job blijven of toch de sprong wagen? Kan ik iets zeggen over de slechte sfeer op kantoor? En wat wil ik nou echt?

mgeysmans

In onzekere tijden stellen we onszelf meermaals de vraag: moet ik blijven of weggaan? Hou bij je beslissing steeds rekening met de vraag of je het naar je zin hebt op je werk. Omdat het een keertje niet mee zit, wil dat nog niet zeggen dat er geen positieve punten zijn aan je job. Bekijk ook nuchter de situatie op de arbeidsmarkt en jouw papieren. Als er maar weinig jobs in jouw sector zijn en je nog maar net van school komt is het niet aan te raden zomaar ontslag te nemen en op goed geluk op zoek te gaan naar iets anders.

Slechte sfeer

Een slechte sfeer op kantoor kan heel je werkervaring verknallen. Maak het daarom steeds bespreekbaar, anders krop je het toch maar op en vraag je je stilletjes af of iedereen nu echt tegen jou is. Stel jezelf ook de vraag of je trouw wil blijven aan je huidige werk en maak daarna de balans op.

Wat wil ik nou echt? Het is een klassiek weerkerende vraag waar geen eenvoudig antwoord op is. Probeer steeds een job te vinden die dicht bij je interesses ligt. Vraag jezelf af waar je trots op bent en hoe je graag aanzien wil worden door anderen. Bekijk de werkaanbiedingen en verzamel alle punten die een job voor jou zou moeten hebben. Zo kom je al veel sneller tot een uitgebreid resultaat.

Presentatie

Jezelf presenteren is volgens velen het sleutelwoord tot succes. Als je indruk maakt op je sollicitatie is de job binnen. Kan je je baas imponeren dan ligt de weg naar promotie wijd open. Toch is het niet zo zwart-wit. Je moet jezelf niet wanhopig proberen verkopen, maar jouw waarde voor een bedrijf duidelijk maken. Bekijk je CV en overloop welke successen je al geboekt hebt. Waar ben je zelf trots op? En hoe kunnen die successen het bedrijf waar je solliciteert vooruit helpen. Een goede voorbereiding is de helft van het werk!

Niet te missen