Waarom mannen overspel plegen

Steeds meer mensen rijden wel eens een scheve schaats. Toch is de oorzaak bij mannen heel anders dan bij vrouwen. Mannen zijn namelijk niet op zoek naar betere seks, zoals velen denken, maar willen emotionele bevestiging. Dat beweert psychotherapeut Gary Neuman.

mgeysmans

"Mannen plegen overspel omdat de seks thuis niet goed is", het is een vaak gehoorde reactie op de mannelijke scheve schaats. Toch blijkt deze bewering alles behalve waar; Uit een onderzoek bij 200 mannen blijkt namelijk dat slechts 8% een affaire begint omwille van de slechte seks in zijn huidige relatie. Het merendeel zoekt daarentegen iets anders dan seksuele bevrediging.

Vooral de emotionele kant speelt de mannen parten bij het zoeken, vinden en hebben van een affaire. Ze willen zich terug gewild voelen en weten dat ze nog steeds goed in de markt liggen. Bovendien zoeken ze alsmaar meer naar appreciatie bij hun minnares wanneer hun vrouw alles als 'vanzelfsprekend' beziet.

Na het overspel voelt 66% van de mannen zich wel degelijk schuldig, toch kunnen ze dit erg goed verbergen. Mannen blijken erg goed te zijn in het verbergen en blokkeren van deze gevoelens. Het overspel heeft ook een blijvende impact op vrouwen. Zij voelen zich minder aantrekkelijk, en blijven erg vaak achter met een minderwaardigheidscomplex.

Niet te missen