"Mannen zijn het zwakkere geslacht"

Mannen zijn het zwakkere geslacht. Tot die vaststelling komt de Israëlische onderzoeker Marek Glezerman. Volgens hem zorgen jongens al tijdens de bevalling voor het meeste problemen, en blijven ze tot hun dood de meest risicovolle bevolkingsgroep.

mgeysmans

Tijdens de zwangerschap zorgen jongens voor de meeste complicaties. Bovendien zijn het aantal problematische en vroegtijdige bevallingen bij jongens veel hoger dan bij meisjes. Dat blijkt uit een onderzoek van de onderzoek Glezerman bij 66.000 geboorten tussen 1995 en 2006. Mannen blijven ook tijdens hun leven vatbaarder voor infecties en andere ziekten en sterven ten slotte vroeger dan vrouwen.

"Net na de geboorte zijn jongetjes kwetsbaarder en ze zullen meer risicovol gedrag vertonen op latere leeftijd. Ze leven minder lang dan vrouwen. Kortom ze zijn het zwakkere geslacht. De resultaten van dit onderzoek bewijzen dat mannen en vrouwen nood hebben aan verschillende medicatie. Het is net alsof mannen en vrouwen van een andere soort zijn", besluit Glezerman.

Niet te missen