Walen kussen meer dan Vlamingen

Walen kussen vaker, vroeger en met meer verschillende partners dan Vlamingen. Dat blijkt uit de grote kusenquête van Mentos Gum bij 525 Belgische vrouwen tussen 15 en 55 jaar. En het onderzoek heeft nog een paar andere opvallende resultaten: één op de twee Belgische vrouwen heeft al een betere kusser gekend dan de huidige partner en één op de vier vrouwen tongzoent dagelijks. Eén op de vier heeft zelfs al een andere vrouw gekust.

mgeysmans

De grote kusenquête: Belgische vrouwen kussen...

… op steeds jongere leeftijd

Belgen preuts? Niet echt, want één op de vijf vrouwen kust voor het eerst tussen 9 en 13 jaar. Vooral Waalse meisjes beginnen er vroeger aan. Gemiddeld is het echter wachten tot je 15 bent: de helft van de vrouwen is tussen 14 en 16 jaar bij een eerste tongzoen.

… ook andere vrouwen

Eén op de vier vrouwen heeft al eens een andere vrouw gekust: als eenmalig experiment (18%) of regelmatiger (6%). Doorgaans heeft de Belgische vrouw vijf tot tien mannen/vrouwen gekust. Zo’n 8% heeft nog maar één vaste zoenpartner gehad, terwijl voor 16% het aantal kuslieven oploopt tot boven de twintig. Dat geldt vooral in het zuiden van ons land: 23% Waalse vrouwen met meer dan twintig kuspartners versus 11% Vlaamse.

… veel

Eén op de vier vrouwen tongzoent dagelijks. Even opvallend: bijna één op de twee Belgische vrouwen heeft al een betere kuspartner gehad dan de huidige partner. Een gemiddelde tongzoen duurt 10 tot 30 seconden en ruim 12% moet er nooit iets van weten. Walen tongzoenen opvallend meer dan Vlamingen en ook de jonge generatie kust heel graag: zeven op de tien vrouwen van 15 tot 35 jaar tongzoenen dagelijks of meerdere keren per week.

… het liefst Roel Vanderstukken

Eén op de twee Vlaamse vrouwen zou wel eens een Bekende Vlaming willen kussen. Roel Vanderstukken is het meest gegeerd (11%), gevolgd door Koen Wauters, Matthias Schoenaerts en Koen De Bouw. Willen Vlaamse vrouwen voor geen geld ter wereld kussen: Jean-Pierre Van Rossem en Herman Brusselmans.

… liefst iemand met een frisse adem

Grootste afknapper bij het kussen is een slechte adem gevolgd door te wild kussen. Vooral Vlaamse vrouwen kussen niet graag wild en ook de jongere generatie stoort er zich aan. Toch vinden drie op de vier vrouwen een eerste slechte kus niet schadelijk voor het verdere verloop van de relatie. Of iemand goed kan kussen of niet, blijft overigens een gok. Vooral Vlaamse vrouwen (84%) vinden dat je dat niet kan inschatten. Eén op de vijf Waalse vrouwen gelooft echter dat wie bijvoorbeeld sexy beweegt en goed kan dansen of sensueel aan een ijsje likt per definitie beter kust.

Niet te missen