Voorbereiding vermindert menopauzekwaaltjes

Wanneer je je vroeg genoeg begint voor te bereiden kan je de typische kwaaltjes van de menopauze zonder moeite verslaan. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

mgeysmans

Wanneer je rond je 30ste je lichaam begint voor te bereiden op de menopauze vallen de kwaaltjes rond je 50ste enorm mee. "De menopauze start wanneer je eierstokken geen eitjes meer vrijmaken, waardoor hormonen als oestrogeen, progesteron en mannelijke hormonen als testosteron afnemen. De meeste vrouwen kunnen deze periode voorspellen omdat hun maandelijkse cyclus onregelmatiger wordt en hun humeur sterk wisselt en ze kampen met warmteopvliegers", vertelt professor Shirley Bond

Volgens de onderzoekers kan je de symptomen minderen door stress te vermijden en niet te roken. Deze twee dingen zorgen er namelijk voor dat de menopauzekwaaltjes extra pijnlijk worden. Ook het eten van proteïnen is belangrijk bij het verslaan van de menopauze. Wanneer je een goede balans vindt tussen dierlijke vetten en goede cholesterol verbetert bovendien je libido.

Niet te missen