Seks & Relaties

Vrouwen in bikini schakelen deel van mannenhersenen uit

Print
Vrouwen in bikini schakelen deel van mannenhersenen uit

Vrouwen in bikini schakelen deel van mannenhersenen uit

De hersenen van mannen zitten vaak elders, dat weet iedere vrouw. Nu is ook wetenschappelijk aangetoond dat beelden van schaars geklede dames of van vrouwen in bikini, de werking van mannenhersenen echt beïnvloeden.

Wanneer mannen bikini's zien of dames zonder bikini, dan zijn deze dames in hun hersenen 'seksuele objecten', omdat de beelden een remming in hun hersenen uitgeschakelen. Dat hebben wetenschappers van de Princeton University aangetoond met hersenscans.

Het deel van de hersenen dat de seksuele vijandigheid van mannen tegenover vrouwen binnen de perken houdt, wordt uitgeschakeld bij het zien van bikini-girls. "Het is alsof deze mannen de getoonde vrouwen niet als mensen beschouwen", aldus Susan Fiske, professor aan de Princeton University. "Ik zou niet pleiten voor censuur. Maar het is belangrijk dat bekend wordt welke impact dergelijke beelden hebben".

Daklozen en drugsverslaafden

De zone die in mannenhersenen wordt platgelegd, situeert zich in de mediale prefrontale cortex, net boven de ogen. "De enige keer dat we het deactiveren van deze zone eerder hebben waargenomen, was toen proefpersonen keken naar beelden van daklozen en drugsverslaafden, groepen van mensen waar ze niet aan willen denken omdat ze hen een ongemakkelijk gevoel geven", aldus Susan Fiske in The Independent.