Belgische vrouwen berusten in ouderdom

In België worden gemiddeld 20.000 liposucties per jaar uitgevoerd. Toch weigeren nog steeds heel wat vrouwen een plastische ingreep te ondergaan om er jonger, mooier of slanker uit te zien. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Lipomassage (LPG) in samenwerking met het peilingbureau OpinionWay.

mgeysmans

1044 vrouwen tussen 18 en 64 namen online deel aan de enquête rond het thema 'Wat doen vrouwen om mooi te blijven". Uit het onderzoek bleek dat maar liefst 92%van de ondervraagden gelooft in de kracht van gezonde voeding. Volgens de proefpersonen bepaalt een dagelijkse portie groenten en fruit niet alleen hoe gezond je je voelt, maar ook hoe gezond je er naar de buitenwereld uit ziet.

Bovendien vindt 95% dat je moet berusten in je ouderdom om er mooi te kunnen uitzien. Slechts 8% procent van hen overweegt daarom een esthetische ingreep om er terug vitaal uit te zien. Toch gelooft het merendeel in de voordelen van afslankings- en verjongingstoestellen. Zo geeft 44% zelfs te kennen dat dergelijke apparaten een vergelijkbaar resultaat geven als dat van een chirurgische ingreep.

Niet te missen