Belgische vrouwen denken meer aan eten dan aan seks

Maar liefst 70% van de vrouwen denkt dagelijks meer aan eten dan aan seks. Als resultaat daarop heeft het merendeel van de Belgische vrouwen maar 3 tot 5 keer per maand seks. Dat blijkt uit twee recente enquêtes.

mgeysmans

58% van de vrouwen geeft toe tenminste 10 keer per dag aan seks te denken. Dat is niet weinig, maar toch geeft 70% te kennen dat ze nog meer aan eten denken. Vaak denken ze dan aan hun lijn en de problemen die ze hebben met hun gewicht.

Daardoor geeft de Belgische vrouw te kennen zelden seks te hebben. Zo zouden ze het gemiddeld 3 tot 5 keer per maand doen. Toch geeft 90% van de vrouwen tussen 18 en 45 jaar aan te genieten van de daad, ook al moeten ze daarvoor gebruik maken van seksspeeltjes, pornofilms en vibrators.

Zich beter voelen over zichzelf en hun lijn zou een seksstimulans kunnen betekeken volgens vele seksuologen. Daarom vroeg men in de onderzoeken ook welk moment volgens de vrouwen het meest geschikt was om een dieet aan te vangen."Veel mensen hebben in het begin van de week nog de energie en de positieve houding die je nodig hebt om een dieet te beginnen. Later op de week vervallen ze terug in hun oude gewoonten. Dan denken velen: Ik begin volgende week wel", verklaart diëtiste Zoë Hellman.

Wanneer vrouwen een zwak eetmoment hebben, grijpen ze het vaakst terug naar chocolade, alcohol, borrelhapjes, frietjes en desserts.

Niet te missen