Britten zijn verzot op eekhoornvlees

Vergeet mieren, schorpioenen en andere exotische snacks. De Britten hebben nu een nieuwe delicatesse gevonden: eekhoornvlees. De vraag is zelfs zo groot, dat supermarkten en slagers de aanlevering niet kunnen bijhouden. Liefhebbers hebben zelfs de campagne "Save our Squirrels" (Red onze eekhoorns) gestart, om mensen meer! eekhoorns te laten eten.

mgeysmans

Eekhoorntjesbrood kennen we allemaal, maar dat ook eekhoorns heerlijk smaken wist bijna niemand. Restaurantcritici vergelijken de smaak met die van een vetgemest konijn, heerlijk mals, sappig en met een lichte nootsmaak.

Eekhoorns eten lijkt dan misschien een brutenwerk, het is het volgens de jagers zeker niet. "De eekhoornpopulatie stijgt elk jaar, waardoor er steeds minder voedsel is voor hen om te overleven. Bovendien verdringen ze ook andere diersoorten in het bos."

Toch mogen de jagers niet zomaar op eender welke eekhoorn schieten. Enkel de grijze variant, overgebracht vanuit Amerika, mag geschoten worden. "De grijze variant werd enkele jaren via Amerika geïmporteerd. Sindsdien heerst er een ware grijze eekhoornplaag. Ze eten al het voedsel op van onze inheemse rode eekhoorn, en dragen bovendien een virus, onschadelijk voor henzelf en de mens, die de rode eekhoorn dodelijk ziek maakt", vertelt Rufus Carter, directeur bij het Britse Patchwork Traditional Food Company tegen de New York Times.

"De slogan "Red onze eekhoorn", is dan ook vooral bedoeld om mensen de ogen te openen. Niemand moet bezorgd zijn, dat hij of zij een verkeerde eekhoorn eet. Enkel de grijze variant verschijnt op je bord, en door hem op te eten help je de inheemse rode soort te overleven", besluit Carter.

Niet te missen