Food

Gegrilde kalkoenvleugels palmolie, citroen en kruiden

Print
Gegrilde kalkoenvleugels palmolie, citroen en kruiden

Gegrilde kalkoenvleugels palmolie, citroen en kruiden

Ingrediënten :

voor 4 personen • 8 à 12 kalkoenvleugels • 400 g palmolie (supermarkt) • 4 rode pepertjes • 8 takjes tijm • 4 laurierblaadjes • 7 lookteentjes • 2 bio-citroenen opgeboend en in 8 halve partjes gesneden (met de schil!) • zeezout

Bereiding :

1 Smelt de palmolie in een pannetje en voeg de tijm, laurier, geplette lookteentjes en de citroenparten toe, laat ongeveer 10 minuten zachtjes trekken en neem de pan van het vuur.

2 Schik de kalkoenvleugels in de pan en overgiet ze met behulp van een lepel met de palmolie, zet de pan weer op een heel laag vuurtje, en laat de kalkoenvleugels zachtjes garen onder deksel. Draai ze af en toe om, ongeveer 20 minuten.

3 Bereid de barbecue voor. De kolen moeten bovenaan mooi grijs zijn en toch voldoende hitte afgeven. Laat de kalkoenvleugels goed uitlekken en bak ze vervolgens verder op de grill tot ze een mooie korst hebben.

4 Kruid de kalkoenvleugels met een weinig zout en serveer ze in een schaal met de palmolie.

5 Dien op met een rijkelijke salade.

Tip

Let wel op, palmolie bevat ontzettend veel caroteen en maakt dus ook hardnekkige vlekken. Het is wel erg lekker!

Dit recept kwam uit Ambiance.

Niet te missen