Zo kies je de juiste haarkleur

De juiste haarkleur hangt niet alleen van je teint en ogen af. Ook het seizoen speelt een rol in de keuze. Wij sommen enkele tips voor jullie op.

mgeysmans

Deze winter wentelen we onszelf in de astinten. Asblond, koffiekleurig asbruin maar ook olieblauwzwart zijn ware hits. Ga je voor een natuurlijke look? Kies dan nooit een haarkleur die meer dan twee tinten lichter of donkerder is dan de teint van je huid.

Kies steeds voor een kleur die bij je ogen past. Aardbeienblond à la Scarlett Johansson staat prachtig bij blauwe en groene ogen. Heb je donkere ogen dan vermijd je best de lichtblonde haarkleuringen. Probeer je kleur ook steeds min of meer aan te passen aan de seizoenen. Zo maakt zomerlicht je haarkleur geler terwijl winterlicht voor een blauwe schijn zorgt. Denk hierover na wanneer je je haarkleuring kiest.

Praktische tip: hoe donkerder de haarkleur, hoe langer ze er over doet om te vervagen. Zo zal een diep donderrood lange tijd dezelfde kleur behouden terwijl lichte, rode kleuringen al snel vervagen naar koper en blond.

Niet te missen