Mode

Dit zijn de modetrends van 2010!

Print

Dit zijn de modetrends van 2010!

De wintercollecties liggen eindelijk in de winkelrekken. Hoogdringend tijd om de nieuwste trends van 2010 even op een rijtje te zetten.

Pistachegroen en fluoroze zijn hotter dan ooit. Chanel is zo gek van zijn nieuwe groentint dat ze zelfs een geheel nieuwe nagellaklijn eraan wijdden. De Jade Green look oogt niet alleen gesofistikeerd. Het past ook perfect bij andere kleuren groen, zwart, wit en grijs.

Black is back

Ook zwart krijgt deze winter een opkikker. Zo zal je nog maar weinig effen zwarte jurkjes vinden. De zwarte stukken in fluweel, satijn, leer en mousseline zijn steeds bewerkt met een grafische print à la Ann Demeulemeester en Versace.

Vorige winter waren schoudervullingen hip, en deze winter wordt dat enkel maar drastischer. Opvallende schouders zijn dé blikvanger bij uitstek, zo kan je kiezen voor een futuristische schoudervulling of terugkeren naar de Barokperiode.

Billy Jean

Michael Jackson mag dan niet meer zijn, zijn modelegende blijft behouden. Glitter en glans kleuren de winkelrekken deze winter. Pailletjes, steentjes, kristallen, ... je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het deze winter. Let er echter wel op dat je deze kledingstukken combineert met enkele onopvallende stukken, anders krijg je al snel een kerstboomeffect.

Broeken zijn deze winter asymmetrischer dan ooit. Vergeet die saaie jeansbroek met rechte pijpjes. Deze winter ga je voor sloppy maatpakbroeken, harembroeken, en enkelbroeken met toelopende pijpjes. Opvallend bij al deze broeken is het enorme volume rondom de heupen en de soberheid aan de enkels.

Kinky

Vrouwen die wel van een kinky toets houden, kunnen deze winter in hun 'tweede huid' kruipen. Lederen leggings, topjes en rokjes zijn weer helemaal hot. Wanneer je ze combineert met een prachtig paar stiletto's creëer je in no time een ongelooflijke rockerlook.

Be a man

Wie deze winter veel businessmeetings op zijn agenda heeft staan, zal letterlijk en figuurlijk zijn mannetje kunnen staan. De nieuwe geklede look is namelijk net dat tikje mannelijker geworden. Niet zozeer in de snit, want daar blijven vrouwen hun prachtige rondingen kunnen uitspreken, als wel in de algemene look. Zo worden de maatpakjasjes tien centimeter langer. Krijgen ze dubbele knopen en lijken decolletés even tot het verleden te behoren.

Niet te missen