Mode

Virginie Bleyaert vol moed na 'Topmodel'-winst

Print
Virginie Bleyaert vol moed na 'Topmodel'-winst

Virginie Bleyaert vol moed na 'Topmodel'-winst

De winst in het tweede ‘Topmodel’-seizoen is naar de 19-jarige Virginie Bleyaert gegaan. De Brugse wacht een contract bij Dominique Models ter waarde van 25.000 euro en mogelijk eeuwige roem. En het wás al wennen, al die plotse aandacht. “Ik voel me hetzelfde als vóór ‘Topmodel’, maar iedereen bekijkt me anders.”

Tijdens een spannende finale in Marrakech haalde Virginie het gisteren van de twee andere finalistes : haar streekgenote Barbara en de Vlaams-Brabantse Alison. De jury en Dominique Modelsbaas Marc Dochez waren vooral onder de indruk van Virginies elegantie en immer frisse, natuurlijke verschijning, een groot voordeel als model. Virginie legde tijdens haar deelname een puik parcours af en werd volgens hen steeds zelfzekerder. “Ik heb geen moment getwijfeld”, zegt ze zelf. “Ik wéét dat het modellenbestaan hard is, maar dat schrikt me niet af.”

Je werkt als schoonheidsspecialiste. Heb je daar tijdens de opnames iets aan gehad?

“Ik denk dat ik veel - meer nog dan de anderen - bezig was met ontschminken. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk dat is. Huid leeft, en puistjes zijn nu eenmaal niet bevorderlijk voor een modellencarrière (lacht).”

Wat vind je het moeilijkst aan modellenwerk?

“Het lange wachten. Ik ben gewoon dat alles snel vooruit gaat en ik vinden wachten vermoeiender dan een hele dag bezig zijn.”

Van wie dacht je enkele maanden geleden dat ze het in ‘Topmodel’ ver zou schoppen? Stonden Alison en Barbara in je topdrie?

“Barbara in mindere mate, maar Alison zeker. Bij elke fotoshoot kwam ze ontzettend professioneel over en als ze gemaquilleerd was, zag ze er telkens totaal anders uit. Voor mij was zij de te kloppen kandidate.”

Je was niet bijster populair bij de andere meisjes.

“Toen ik besloot in een aparte kamer te gaan slapen, liep het inderdaad spaak. Ik wilde wat meer privacy, maar sommigen zagen dat onterecht als een tactisch spelletje.”

“Virginies grote minpunt is haar lengte: 1,72 meter. Voor de catwalk moet je 1,78 meter zijn, dat haalt ze dus niet”, liet Marc Dochez eerder deze week optekenen. Een domper op de feestvreugde?

“Ik wist al langer dat mijn lengte een handicap was en zou blijven. Vind ik dat jammer? Natuurlijk, want ik doe niets liever dan over een catwalk lopen (lacht). Maar er zijn veel grote modellen - figuurlijk, bedoel ik dan - die kleiner zijn dan 1,75 meter, dus ik maak me voorlopig niet al te veel zorgen.”

Niet te missen