Seks & Relaties

Geef verkeersagressie geen kans

Print
Geef verkeersagressie geen kans

Geef verkeersagressie geen kans

Iedereen die in een auto, bus of ander rijdend voertuig stapt krijgt er mee te maken: verkeersagressie. Maar hoe ga je het beste om met deze vorm van agressie?

Terwijl jij netjes de verkeersregels probeert te respecteren, begint de chauffeur achter je luid te claxonneren en zijn middelvinger op te steken. Misschien rijd je niet snel genoeg? Je mag hier toch maar 70 en je rijdt stipt 69. Of misschien zijn je lichten wel stuk? Het zijn vragen die als een razende door je hoofd spoken. Spijtig genoeg ben je vaak hulpeloos wanneer je het slachtoffer van verkeersagressie wordt. Probeer daarom je angstgevoelens te controleren. Denk eraan dat je zo rustig bent als je je voordoet. Probeer ook steeds hoffelijk en vriendelijk te blijven.

Neemt de verkeersagressie echt ongekende proporties? Bedenk dan enkele vluchtroutes. Je zal zien dat je vanzelf kalmer wordt als je enkele alternatieven in je hoofd hebt.

Opvliegend

Ben je zelf de agressor? Bedenk je dan even welk gevoel je van anderen wilt krijgen. Hou je van angstgevoelens, stress, paniek? Neen? Doe dat anderen dan ook niet aan! Realiseer jezelf hoe jouw gedrag invloed heeft op anderen. Is het echt nodig om iemand op te jagen enkel en alleen omdat hij niet harder als de snelheidslimiet rijdt? Weet waarover je controle hebt. De auto's voor je gaan niet harder rijden omdat jij je zit op te winden.

Probeer je blik ook te verruimen. Het is misschien niet fijn om te laat op het werk aan te komen, maar misschien kan je dan best wat vroeger opstaan in plaats van de agressieveling uit te hangen op de weg. Probeer de goede dingen van je reisweg in te zien. De leuke auto's die je plots allemaal kunt bekijken, of de mooie natuur waar je even stil van wordt...

Niet te missen