Zo voorkom je impulsaankopen

Tijdens de kerstdagen is het moeilijk om geen onnodige prulletjes te kopen. She helpt je graag een handje om geen impulsaankopen te begaan.

mgeysmans

Vooraleer je met je nieuwe aanwinsten naar de kassa trekt, stel je jezelf best even de vraag 'heb ik dit nodig'. Je zal zien dat in 9 op de 10 gevallen het antwoord neen is.Ben je meestal overenthousiast bij het kopen van cadeautjes voor anderen? Stel vooraf dan een lijstje op met leuke items en laat jezelf toe slechts 2 extra aankopen te maken.

Wachten

Wie een weekje wacht bij het maken van een aankoop, heeft meestal de zin om te kopen al verloren. Vaak zal je merken dat je zelfs niet meer aan de te kopen dingen denkt. Blijf je toch in je hoofd zitten met die ene aankoop? Ga dan voor het shoppen even langs de bank en haal een vast bedrag af. Laat je bankkaart thuis, zo moet je je wel aan je vooropgestelde budget houden.

Verveling

Vaak winkelen we enkel maar uit verveling. Zoek daarom ook andere dingen waar je plezier mee beleeft. Een warm bad, het herlezen van dat ene boek, een dagje zalig niets doen, een flinke wandeling maken, ... het kan je allemaal helpen om miskopen te voorkomen.

Niet te missen